Perjantai 5.1.

Mitähän Klinge ajattelee radion otsikosta ”Jannen jäljillä”? Voin kuvitella hänen tuskansa, ja minustakin näin tuttavallinen rentoilu Sibeliuksen kohdalla vaikuttaa oudolta. Tawaststjernan jäljittelemätön esikuva painaa, eikä nuorella professorilla ole helppoa lähteä ”jäljille”. Mutta nämä vanhat norsuvitsitkö johdattavat meitä Sibeliukseen ja suomalaisuuteen? Onpahan ainakin heilahdettu Erik T:n sivistyneesti virittyneen dramatiikan jälkeen toiseen äärilaitaan.

Samoin hämmästelin, että muutaman juopon kuolema myrkkyviinaan Pohjanmaalla on pääuutisaiheita niin radiossa kuin Aamulehdessä. Tällaista tapahtui Rööperin jätkien parissa joka talvi eikä kukaan perään huudellut saati pannut uutisiin.

Kiintoisaa nähdä millaisiksi kriteerit vääntyvät nyt kun STT on heivattu radiosta. Matti Vanhanen kuuluu Eeva-lehdessä todenneen, että toisen epäonnesta tehdään nyt viihdettä. Juuri niin asia on, toteaa nimimerkki ”vähän kokemusta omaava”.

Kolmanneksi kummastelen vielä kuntaliitoksia. Ainakin täällä vanhan Satakunnan korkeudella pakka on pahasti sekaisin, kunnat haahuilevat hädissään kuka minnekin eikä kellään näytä olevan jäntevää strategiaa tulevaisuuteen. Kuinka ennen kunnat vain rauhassa elää kituuttivat itsenänsä, eikä nyt riitä rahaa mihinkään? Joku on väittänyt, että nyt eletään ennennäkemätöntä nousukautta. Ei sitä ainakaan kunnista huomaa.