Tiistai 13.3.07

Kevät. Ihmeellistä kävellä aurinkoisia katuja.

Kävin äänestämässä Kankurinkadun postissa. Kovin vaivatonta. Yliopiston kirjastossa on viileää ja viisasta. Poimin Waltarin laudaturtutkielman SKS:n kirjallisuusarkistosta, kirjastosta muutaman Morand’n kirjan. Kaikki luistaa.

Mutta mitä on sanottava oikeusministeri Luhtasen juridisesta ymmärryksestä? Eikö nyt nähdä mihin jouduttiin, kun oikeusministeriltä poistettiin juristin pätevyys. Vanha isäni jo ennusti turmiota. Meillä on oikeusministeri, joka tarvitsee kaksi palkattua lakimiestä (!) selvittämään omat pimeän rahan vaalimainossotkunsa. Jotka hän kaiken lisäksi on selitellyt vastoin yleistä järkeä. En sentään uskonut, että näin alas voidaan vajota.

Älkäämme antako pätemättömän päättäjän pilata kaunista kevätpäivää. äänestäkäämme uusia kyvykkäitä henkilöitä.

Onneksi brittien tv-sarja Kotiopettajattaren romaani alkoi kuten odottaa sopi vaikuttavasti. Miten siellä osataan tehdään paitsi ajan myös ihmisen kuvausta vähin syvin viilloin.

Maalla taas, hiljaista, lumet vähiin sulaneet. Tervemenoa talvi, lyhyeksi jäi. Ei tule kova ikävä.