Maanantai 7.5.07

Gallian kukko voitti, naiseen ei vielä siellä luoteta eikä sosialistien epämääräiseen ohjelmaan.

Sosialistit häviävät joka maassa, nyt on oikeisto vahvoilla. Sarkozy ihailee amerikkalaisuutta, tämän luulisi ranskalaisia patriootteja kauhistavan. Ranskan ylväys varmasti säilyy oli vallassa kuka hyvänsä. Dokumentit De Gaullesta ja Mitterandista ovat hyvin pohjustaneet tämän yhdistävän piirteen, ja Sarkozyn nähtiin sittenkin paremmin takaavan Ranskan suuruuden. Ellei muuten niin eleissä ja retoriikassa.

Kuinka Suomi saattoi jäädä nollille Ruotsia vastaan. Kahden lehden otsikot syyttävät Kari Lehtosta tappiosta, mikä on kohtuutonta. Jos kerran lipsahtaa, ketjuilla oli kymmeniä tilaisuuksia tasoittaa ja mennä johtoon. Ape Suhonen taisi osua oikeaan: maalivahteja ei pitäisi peluuttaa vuorotellen, se nakertaa varmuutta. Vaikka ei lätkä hirveästi kiinnostaisi, aina on karvasta hävitä Ruotsille.

Viron tapaukset ovat näköjään kirvoittaneet keskustelupalstoilla taas oikein väkivahvaa venäläisvastaisuutta eikä syyttä. Aikooko Venäjä vielä havitella Baltiaa takaisin? Bushin nopea vastaveto kutsua Ilves kylään voi rauhoittaa haluja. Kun kuunteli ulkotöissä kansan radiota, huomasi kuinka Ike Kanervan selväkielinen puuttuminen puhuttaa. Poika nousee suosikiksi kaikesta naishälystä huolimatta. Niin kauan on kyyristelty, että yksikin selvä lausunto palkitaan riemulla. Venäjää vahditaan nyt uusin ottein. Antoiko Putin sittenkin propagandavaltin Baltian maille?

Kapa kuvaili taas maisemia, pikkuhiljaa hanke etenee. Kaunis sunnuntaiaamu kävellä ja katsella. Huomio: ns. Taatan taival eli luontopolku on rapakunnossa! Taksvärkkitie tuhoutuu metsätyöraiteiksi, kyltit hujan hajan. Pitäisikö kohentaa ennen juhlavuotta?