Torstai 31.5.07

Marja lähtee eläkkeelle! Hauska läksiäisjuhla eilen Tarvasjoen koulussa, opettajien ja oppilaiden kehittelemää ohjelmaa, ansaittua kehumista, haikeita puheita, liikutuksen värähdyksiä, kukkia ja lahjoja. 38-vuotinen taival luokanopettajana sai kunniakkaan kruunauksen. Aktiivinen, kulttuuritahtoinen opettaja on monella tavalla edelleen kylän sielu, varsinkin kun ulottaa toimintansa vapaaehtoisiin rientoihin, urheiluun, teatteriin, kansalaisopistoon ja kunnalliseen elämään, valtuustoon, hallitukseen ja lautakuntiin.

Eniten Marjaa jäävät kaipaamaan kuulemma Tarvasjoen miehet, tarkentaen sotaveteraanit, joita vesijumpannut uskollisesti maanantaisin.

Tämä on suurien toiveiden kevät: kolmas elämä avautuu uutena.

Mutta kotiin palatessa arki iski. Ensin neuvoteltiin teatteriasioista Heiskalla ja Laitilan salmessa, mikä olisi niin upea paikka että tuskin löytyy tahtoa toteuttaa, vaikka pieni ryhmä tajuaisikin suunnitelman huimat mahdollisuudet.

Sitten jouduin taapeloimaan Taunon kanssa sahalta tuotua lauta- ja parrukuormaa, rankka kolmituntinen veti voimat vähiin. Mutta komea taapeli törröttää peitettynä hiekkakuopan pohjalla. Savusauna etenee hitaan tappavaa tahtia.

Eeva-Liisa on muuttanut Taatan pirttiin Jimin kanssa, joten sekin mökki piti tässä siivota ja talven jäljiltä kunnostaa. On mukana Alman ohjaamassa Kuohussa Myllykolussa, harjoitukset kuulemma hyvällä mallilla. Eeva-Liisa keskittyy tosissaan, kehuu tekstiä ja ohjaajan otetta. Lupaavaa. Onniteltu ohjaajaa näin Helkan päivänä.