Kustaan päivänä 07

Pelikausi parhaimmillaan, kaikki kovassa kunnossa. Menköön Belgiaa vastaan miten menee, täällä ammutaan komeita maaleja.

Mutta samalla kävi keskustelu Vanhasen terveyskeskusseikkailussa. Todella tärkeitä aiheita tasavallassa! Pojat tuntuivat olevan sitä mieltä, että on pääministerin vika, että hän joutuu lööppiin, kun auttaa veristä potilasta saamaan hoitoa. Tietysti hän on väärässä seurassa. Kuinka niin?

Toimittajien kaksinaismoraali loistaa puhtaimmillaan. Ensin revitään juttua vaikka väkisin ja sitten paheksutaan niitä, jotka sattuvat uhreiksi. Miksi he aina loistavat lööpeissä? Jaa niin, kukahan ne lööpit tekeekään.

Olisi kiva kuvitella, mitä Kekkosen pääministerikaudesta olisi revitty, jos media olisi vähänkin ollut nykyisissä voimissaan. Nämä tämänpäiväiset ovat ihan arkisen viattomia tapauksia verrattuna menneiden vuosikymmenten raakaan rymyämiseen.

Matin vaiheet tuntuvat tutuilta, kun pienoiskoossa kohtasin samoja ilmiöitä. Kun minua oli taannoin toista viikkoa röykytetty lööpeissä eron jälkeen, keksi Ilta-Sanomien toimituspäällikkö kirjoittaa kolumnin suuresta narsismistani. Minähän ne jutut olin tehnyt ja lehteä myynyt! Eivät suinkaan lehden toimittajat.

Loistava suvi jatkuu ja haihduttaa nämä mikroskooppiset murheet. Kirjakin uhkaa valmistua, mistä saikin siivet näinä valon juhlaöinä.

Tv voisi hiljentyä ja sammua. Miksi Berlin Alexanderplatz riivaa vielä vuosien jälkeen uusintana. Döblinin tapa kertoa, aivan mielivaltainen, välittyy Fassbinderin sarjassa hyvin. Näin vapaasti voi kirjoittaa kun kirjoittaa vaan.

Suomihan voitti Belgian, mutta pääosan vei häikäilemätön huuhkaja. Meillä rantalehdossa jatkaa väsymätön satakieli, kuin hullaantuneena. Perunatkin jo korkeassa varressa.