Sunnuntai 17.6.07

Melkeinpä harmillista, että Teema lähettää loistavia uusintoja pitkin kesää. Onko tässä nyt katsottava ruutua vai tallennettava muisti täyteen? Berlin Alexanderplatz kouraisee lopuillaan, Idiootti alkaa uudelleen ja varsinkin kauan odottamani Kotiseutu (Heimat) – suuri kiitos joka tapauksessa.

Komea henkilökuva on Peter von Baghin dokumentti Tapio Rautavaarasta, hienoa että sekin saatiin uudelleen lähes 30 vuoden jälkeen. Ehkä se on tullut tässä välissäkin, mutta oma muistikuvani on kaukaa ja toistui nyt melkeinpä parempana, verevänä, rehellisenä, tunnelmaltaan koskettavana. Kuinka Petteri löytääkin puhuttelevat filminpätkät ja leikkaa ne oivaltavasti ja erehtymättömällä rytmillä henkilön elämänkaareen. Suurella rakkaudella ja arvonannolla tehty kuvaus aikansa sankarista.

Kapan viikonloppuinen kuvaussessio tuottanee hyvää saalista. Kuvaus aiheesta Hämeenkyrö Martti Kapasen silmin. Jännittää jo etukäteen.

Laskeudutaan juhannusviikolle, pientä valmistelua. Romaani makaa teloillaan, Waltari nousee taas työpöydän keskiöön. Nautitaan nyt kesästäkin vaikka vähän viilenee, Marja täällä taloa mittailee että mistä aloittaisi. Kaikki hyvin, mielenrauha syvin.