Tiistai 24.7.07

Kulkurin valssi taas tv:stä katsottuna: täyttä satua, mikä mahdollistaa juonen teennäiset käänteet. Kun ne näin oikeasti ja raikkaasti kerrotaan, niihin uskoo. Waltari jatkoi siis satukirjailijan rooliaan skenaristina, siirsi vakavat aikeet romaaneihin ja laajoihin novelleihin. Matti Kassila kirjoittaa Kansallisfilmografiaan oivaltavan esseen elokuvasta, ymmärtää sen niin parhain päin kuin mahdollista, Waltarin hyvänä tuntijana.

Toiseen kategoriaan siirrytään illalla, kun pääsen taas kiinni Heimat-sarjaan, on ollut taukoa ja kohinaa muuta. Jakso 8 ’Amerikkalainen’ on niin vaikuttava ja liikuttava, että pysyn sen vallassa pitkän sateisen illan. Alan hiljaa ymmärtää, miksi tämä teki niin syvän vaikutuksen Elinaan minun keikkaillessani Lontoossa sen kevään -86 opettamassa. Jakso tulee uusintana ensi sunnuntaina Teemalta.