Keskiviikko 29.8.07

Juha Jokelan Fundamentalisti kestää hienosti myös TTT-Kellarissa, kerrassaan hyvä teksti ja näillä main polttavakin jos ajatellaan Nokian herätysliikettä. Minna Hokkanen ja Auvo Vihro näyttelevät erinomaisesti tai oikeastaan vain ovat uskottavasti ja aidosti niitä henkilöitä kuin ovat. Tuo jutustellen juontava rakenne tuo näytelmän ja asiat lähelle, tekee kaiken, kipeydenkin vaivattomaksi. Loppu ei kouraissut nyt siten kuin Helsingin esityksessä, ehkä se johtui vain toistuvasta katsomiskerrasta. Joka tapauksessa ajattelemaan paneva teos, ja se on teatterissa jo jotakin, harvinaisuus.

Väliajalla puhelimme tuoreen rovastiparin, Hannun ja Annelin kanssa, jälkimmäinen Minnan äiti, joten paljonkin riitti kosketuspintaa. Kun en ole koskaan kokenut riparileiriä, tavallisen Norssin poikien rippikoulun vain, asiat eivät ole sillä tavoin tuttuja kuin nuoremmille. Silti elimme esityksen läheisesti, kiitollisina.