Lauantai 8.9.07

Eräs ennätys, ainakin tapaus joka ei hevin toistu.

Monsieur Jacques eli Jaakko Laaksonen, ranskan opettajani, järjesti 50-vuotisen elämänsä kunniaksi juhlapäivälliset, jotka kestivät kellon ympäri 12-24. Ja toden totta, korkeatasoista 12 ruokalajin ateriointia suoritettiin kellon tarkkuudella, tunti per ateria, jaloittelua ja pitkässä pöydässä kiertävä plaseeraus. Ohjelmaa aina lomassa. Ja ihmiset (etupäässä kouluväkeä, Jaskan kollegoita) kesti vät päivällisen urhoollisesti alusta loppuun, jopa nauttien ja vatsaansa hellien, henkeäkin virvoittaen.

Kerkisin hyvin ajella välillä Marjan kanssa Kauvatsalle pitämään esitelmää Tarmo Kunnaksen ja Oskari Jalosen pyöräilyjoukkueille Sillanpään kauvatsalaisista juurista. Tarmo tarjosi muhkeata cuscusia ja jäimme paitsi vain kolmesta ruokalajista Jaskan kunniapäivällisillä minne palasimme. Melko mahtavaa. Tuskin toistuu kohdallamme.