Tiistai 2.10.07

Orientoitumista Sepänkadulla. Kotoisaa, jotenkin helppoa. Marja riehuu asuntoa kunnostamassa, hoidan annettuja tehtäviä kuuliaisesti.

Anja soittaa Otavasta. Haen kastajaiskappaleen romaanistani Kuningasajatus. Jäänyt jokseenkin mielestä kun kierrettiin etelän maita. Herkistävä jälleennäkeminen. Selaan hajamielisesti sieltä täältä. Kansi himmeän tyylikäs. Kolmas osa päättää yhden vaiheen isovanhempieni elämästä. Mukana muita tasoja valkoisten taistelusta 1918. Joka tapauksessa vähemmän kuvattu näkökulma paljon käsiteltyyn ajankohtaan.

Katson ahneesti televisiota kolmen viikon paaston jälkeen. Heimat oli taas hieno, Risto Orkon vanha Aktivistit (1938) yllättävän tiheä, miltei jännittävä. Samaa aikakautta olen kolmessa romaanissa käsitellyt. Tekijänkappaleet viipyvät, vuorossa ensin Turun kirjamessut.