Torstai 13.12.07

Kaunis Lucia Tammisaaresta toi valon. Pimeätä onkin.

Pari sivua taas eteenpäin, liian hidasta. Lounaalla Café Engelissä Faruk Abu Chakran kanssa. Kuulen tietoja erilaisista kongresseista ja suunnitelmista. Lontooseen tähtäämme, Kairo esillä, Pariisissa suuri suomipromootio ensi vuonna. Faruk näitä tutkailee aktiivisen verkostonsa kautta. Lähdössä Dubaihin, josta lupaa etsiä Sinuhen vastaanottoon liittyvää, saas nähdä.

Illalla Otavan takkatuli-ilta ja väkeä puristuksiin saakka, joulupöytä ja viiniä, paikalla kaikki. Matti Klinge kiskaisi sivuhuoneeseen puhumaan viisaita Pekka Tarkan ja Matti Suurpään kanssa, sinne tilattiin sitten Sirpa Kähkönen kaunistukseksi ja tuli Jyrki Nummikin. Sotilasasioista paljon puhuttiin, Smedsin paukkuteatteri ei saanut kannatusta, mutta myöhemmin illalla Jane kehui sitä innokkaasti, varsinkin alkua, joten naisten esitys kuten jo todettu. Huomasin Klingen päiväkirjasta kuinka hän tyrmäsi Varpion ”virallisen” Linna-kirjan, ei kiveä kiven päälle, kuten hän tyytyväisenä myönteli, joten varauduttava kovaankin kritiikkiin näissä elämäkerroissa. Onneksi en tee mitään virallista eikä niskassani ole mitään toimituskuntaa, vaan saan kirjoittaa Waltaria oman intoni ilossa. Pekka tosin siihen, että kun tämmöisen ”naistenmiehen” kirja ilmestyy, tulee heti tarve tilata virallinen.. Haha, katsotaanpa vaan. Viron historiasta puhuttiin ja kaikesta mahdollisesta. Kunnes Eija Bastman tuli ja tempaisi takaisin yleiseen hyörinään.

Monia kivoja kohtauksia. Katariina Romppainen kertoi sopeutumisestaan Akaaseen, minne muutti Hämeenkyröstä joskus loppukesästä. Olihan sekin menetys. Siljan (Sillanpään) Ukko-poika voi kuulemma hyvin. Outi Pakkanen lisäsi tietojani teatteriasioista. Lauri Meri kirjoittaa Tauno Palosta kaiketi jo neljättä kirjaa, ehkä tästä tulee se varsinainen. Pentti Siimes muisteli äsken Taunoa televisiossa varsin eloisasti, samoin Kassila toissailtana Lallukassa. Myös Palolla on juhlavuosi 2008, kuuluihan Waltarin parhaisiin ystäviinkin. Vesa tietysti ja Kirsti pyörähtivät kuvioissa ja ketä kaikkia, toimittajia ja kaunottaria. Pysyin kohtuudessa, kävelin ennen kymmentä virkeänä kotiin katsomaan rikostarinoita tv:stä.