Tiistai 18.3.08

Olen saanut muutamalta (nais)taholta ansaittuja nuhteita liian rivakoista mielenilmauksista, joten täytynee ajelehtia vähän tyvenemmille vesille. Varsinkin kun kansan hirmuinen viha alkaa kohdata miespoloja ja varsinkin tätä Ike-parkaa jopa tappouhkausten muodossa. Ollaanpas nyt hiljaa rivissä vähän aikaa, odotellaan millaisia tuomioita taivaasta satelee.

Kovan kirjoituspäivän jälkeen meninkin Töölön kirjastoon kuulemaan, kuinka Lea Toivola luennoi – niin arvatkaas mistä. No joka tapauksessa tämä Työväenopiston Waltari-sarja näyttää keräävän nimikkosalin täyteen eikä syyttä, sillä Toivola luennoi miellyttävästi ja hyvällä asiantuntemuksella. Ja Waltari on tietysti suosittu, tiedonhalua ilmassa tällä kertaa sotavuosien propagandasta, minkä vuoksi paikalle painelinkin, kun olen juuri käynyt aineiston läpi. Voi olla monille tahoille harmillista, kun Waltarin sotapropaganda osoittautuukin kunnialliseksi ja vilpittömän isänmaalliseksi toiminnaksi. Aina jotain konnuutta vainutaan. Hyvä yleistajuinen avaus oli tämä, paljon jää vielä kerrottavaa.

Tv-uutiset kertoo, että 400000 suomalaista hotkii masennuslääkkeitä. Onpa hälyttävää, aivan omituista. Työelämäkö heitä piinaa ja stressaa vaiko yksityinen onnentavoittelu. Elämä on paineista! Olihan sotavuosinakin jonkinlaisia paineita, mutta masennuslääkkeitä ei tunnettu eikä olisi ehditty nielemäänkään sen puoleen.

Vaimoni Marja on jälleen kotona käytyään kunnostautumassa Tarvasjoella, missä vesijumppautti vielä kerran tuttuja sotaveteraanejaan ja ihastuneita olivat kuulemma, kun saivat taas kunnon pyörityksiä italoiskelmien tahdissa. Ehkä hän minutkin vielä jumppauttaa ja pyörittää ennen kuin tästä tykkänään jäykistyn.

Buddenbrookit on hyvä tunnollinen saksalaissarja, tekee oikeutta romaanin ilmapiirille. Otettiin vähän tallennuksilta kiinni, kun se on jäänyt kiireissä väliin. Tallentava digi on armelias keksintö, mutta kahden kapulan käyttö ja hidas viritys ottaa vähän hermoon. Vielä kauppamiehet kehittävät uuden kapulan, ei huolta, ja uuden kokonaismenetelmänkin, kunhan tämä digi ensin on saatu pakolla tungetuksi joka loukkoon.