Praha, sunnuntai 27.4.08

Laskeuduttu Petrinin kukkulalta, mistä avautui koko kultainen kaupunki keväisessä auringonpaisteessa.

Aamupäivällä hoidettu kirjamessujen osuus, esitelmöin Waltaria ja Marketa Hejkalova (mä en löydä tästä hotellin koneesta aksentteja) tulkkasi rivakasti, joten tunti täyttyi hyvinkin, kuulijoina parikymmentä alan harrastajaa, suomen kielen opiskelijoita, kääntäjiä jne. Messut samanlaiset kuin Suomessakin, ehkä eri kansallisuuksia on enemmän. Vista Visten vanha kaarihalli aivan upea, päihittää meidän messukeskuksen 6-0.

Muutaman päivän matkalla ei paljon ehdi, ja ensimmäisenä päivänä satoi: nyt kirkastui viikonlopuksi ja retkeiltiin siellä täällä, kuultiin Mozartia ja Vivaldia hienossa Smetana-hallissa, Prague Royal Orchestra, ja pitihän viulisti-poika kiirettä solistina, sillä oli varmaan kiire treffeille. Katseltiin Muchan taidetta, hotellikin on Muchalle omistettu aitoon art nouveaun tyyliin. Ihanaa on täällä, ellei ihmeen kiivas kevätflunssa olisi äkkiä jostain hyökännyt.

Niin ja syöty tietysti hyvin, Kavarnia Slaviassa, vanhassa intellektuellien kahvilassa, juotu olutta Shvejkin tammipöydässä ja nautittu ehkä paras ateria tossa ihan lähellä pienessä nuhjuisessa keltsussa, kiva paikka. Kuten koko Praha. Nyt kotiin ja työhön tuliseen.