Lauantai 7.6.08

Saunareissuun voi yhyttää hyviä tärppejä. Peesasin Waltari-seuran bussia Hattulaan, missä tutustuttiin Waltarin taloon. Emäntä selvitti vuolaasti talon ja suvun historiaan. Tosin tämä kirjailijan suku hävisi paikalta jo 1870-luvulla, mutta jatkajia on löytynyt ja talo on hyvässä mallissa, ei sentään entisensä vaan entisen paikalla. Tännehän Mika W sijoitti Mies ja haave -romaanin synkän ennustavan avauksen.

&nbsp Hattulan vanha Pyhän ristin kirkko oli näkemisen arvoinen, samoin Juteini-talo ja kirjasto, missä Mauri Sariolan kamaa ja kirjoja on sullottu yhteen pieneen kamariin.

&nbsp Pääpoikkeama oli Iittalassa, missä puhuin Waltarin ja kuvataiteen suhteesta Taidekirjapäivillä, vilkaistiin aika hauskat naivistit ja syötiin kunnan tarjoama lounas.Yleisöä näinkin helteisenä päivänä paljon liikkeellä. Päivi Istalaa, tuoretta maisteria, oli onniteltava.

&nbsp Kävin katsomassa myös vanhaa Lomarantaa, joka myytiin viime kesänä; siellä oli aloitettu kunnostus oikeasta päästä eli puutarhasta.

&nbsp Hyvin keinuin Hämeenkyröön saunaan, olipa aivan uimakelpoista vettä ja ihmeen hellä kesäilta. Katseltiin vielä kuinka Portugali voitti varmoin ottein Turkin, varsinkin Portugalin toinen maali oli näkemisen arvoinen! Artsilta kuulin, että meidän futisjoukkue pelaa ja ampuu rankkareita jo täyttä häkää, minä vaan täällä näitä tiedostojani jatkan; pari lukua vielä puuttuu. Mutta Mikko-O. Seppälä toi aamulla ennen lähtöä jo Johannekset tarkistettuina, joten eteenpäin mennään vauhdilla.