Keskiviikko 25.6.08

Arkistossa koko päivä, vielä keksin muutaman kirkkaan idean. Loppua kohti kirkastuu, kuinka tärkeä asema henkilääkäri Osmo Kannaksella oli Waltarin elämässä. Kuuntelin vanhan haastattelunsa, leppoisa seurapiirilääkäri, kansanmiehen järkeä ja korkeaa taitoa. Henkinen tuki ellei suorastaan hengenpelastaja.

&nbsp Illalla taas futisjuhlat. Olipa trilleri, kuvakin katosi jännimmissä paikoissa. Turkki oli sisukas ja taidokas, niin lähellä tasapaleiä ja jatkoajan yllätystä. Mutta ei, Saksa on vahva, voittamaton. Loppuottelu Venäjää vastaan huippujännittävä. Kuinkahan näitä viikkoja ovat kestäneet nbe, jotka eivät jalkapallon päälle ymmärrä. Suurin maailmanlaajuinen kansanliike.

&nbsp Huomenna matkaamme Vammalaan ja Ellivuoreen, sieppaan Vesan kyytiin. Vanhan kirjallisuuden päivät alkavat täydellä ryminällä. Kuka tohtisi jäädä pois? Tietokilpailu odottaa kirjatoukkien ehtoohuveissa. Olli laulattaa, Vesa pakinoi, Sella ja Honkanen esittävät. Sitä ennen tasokkaat seminaarit. Huutokaupassa kovimmat Waltari-harvinaisuudet. Sinne on mentävä!