Perjantai 8.8.08

Päiväsin aamulla kirjani esipuheen tälle päivälle josko kiinalaisten onnenpäivä heijastuisi tähänkin. Sitten ajelemaan kohti Poria. Sinne on aina pitempi matka kuin muistan ja rankkasade ja muuan liikennekohtaus hidastivat ajoa sen verran, että myöhästyin 10 minuuttia esitelmäni alusta yliopistokeskuksessa; koolla ulkomaisten opiskelijoiden opettajia, siis tärkeää aktivistijoukkoa kerrassaan. Jyrki Nummi näytti johtavan päiviä. Saivatpa Jussi Karjalaisen johdolla katsella lisää näytteitä Palmu-leffoista.Minä täydentelin Waltarista samaan tapaan kuin Paasitornissa toissapäivänä.

&nbsp Sitten Kyröön katsomaan olympialaisten avajaisia, huikean maailmoja syleilevää, iloista, taiturimaista, haltioittavaa. Näin riemukkaan ja huippuunsa kehitetyn juhlan tunnelmaa on varmaan paatuneimmankin Kiinan opponentin vaikea vastustaa. Paljonhan siellä olisi korjattavaa, mutta voiko samaa ja yhteistä moraalin mittatikkua kuljettaa kaikkiin maihin ja kaikille kansoille?