Torstai 11.9.08

Retki Porvooseen ja Kardragiin.

&nbsp Tämä oli Sillanpään Seuran urhea joukkue, joka bussilla porhalsi ensin Ikaalisista ja Hämeenkyröstä tänne Rautatientorille ja tästä jatkettiin Porvooseen. Kiintoisaa oli tutustua Bookwellin moderniin kirjapainoon, joka tuottaa jo yli puolet (60%) kirjoistaan ulkomaille! Pohjoismaiden suurin yksikkö. Suurimman vaikutuksen teki venäjänkielinen loisto-Raamattu, jossa Putin kättelee kansilehdellä patriarkkaa. Aikoihin on eletty! Tuollaisen haaveilemisestakin olisi ennen saanut vankeutta.

&nbsp Muisteltiin vielä Sillanpään surkuhupaisia vaiheita Porvoossa maineikkaan Panu-lehden toimittajana 1920-luvulla ja paineltiin sitten merenrannalle Kardragiin, missä Ullan (Nordgren, Hempun tytär) uusi hovi tarjoili ruhtinaallisen kalasoppa-aterian vanhassa tallissa. Kuulimme myös Bjurströmin suvun historiasta mainion esittelyn. Ulla oli kolmatta päivää eläkkeellä OPM:stä ja sen kyllä huomasi säteilevästä olemuksestaan, mihin taitaa vaikuttaa myös uusi ihmissuhde. Juhlittavaa siis Porvoon mitalla.

&nbsp Kaavailtiin Niinenmaan Jussin ja Laurilan Aarnen kanssa tulevia taistoja ylihuomenna Hämeenkyrössä, missä Sillanpään juhla jatkuu kellon ympäri. Kerättävä voimia.

&nbsp Kuulin Askolta, että Pitko on voittanut sittenkin rankkarikisan mentyään viime hetkillä Artsin ohi. Dramaattinen ratkaisu, joka jättää Saksa-ottelunkin varjoonsa.