Sunnuntai 14.9.08

Eikä se siihen loppunut, vaan lähdepäs heti pyhäaamuna yhdeksältä hautausmaalle kukkienlaskuun ja sen päälle juhlakirkkoon. Hämeenkyrö-seura juhli heti perään omaa 75-vuotista taivaltaan, joten kun kerran juhlimisen alkuun on Hämeenkyrössä päästy, siitä ei ihan heti hellitetä.

&nbsp Mutta omalla laillaan historiallista oli kauniisti uusitussa kirkossa kuunnella vihkipappini Hannun saarnaa jälleen kerran ja hyvin saarnasikin rovasti, totta kai kun eilen kutsuttiin Sillanpään Seuran kunniajäseneksikin. Tyylikäs valkohiuksinen pari ovat Annelin kanssa, meitä myöhäisemmän iän onnellisia.

&nbsp Mutta meidän piti jo lähteä Helsinkiin päin, ja niin seuran pääjuhla vanhassa pappilassa jäi kokematta (huuh) ja Sailaksen puhe kuulematta: maantielle kiiruhdimme ja pääsimme ehjinä vielä Helsinkiin.

&nbsp Jonkun mielestä tässä olisi jo kestämistä yhden syksyn tarpeiksi, mutta tämä oli vasta alkusoittoa. Kirjailijoiden juhlaviikko on vasta alkamassa.

&nbsp Nobel-kirjailijan syntymästä on siis tullut kuluneeksi 120 vuotta ensi tiistaina. Sen kunniaksi paljastetaan laatta hänen yhden Helsingin kotinsa seinässä Fredrikinkatu 75:ssä syntymäpäivänä kello 14. Vapaa pääsy kadulle.