Tiistai 16.9.08

F. E. Sillanpään syntymäpäivä, täyttäisi eheät 120 vuotta.

&nbsp Siispä paljastettiin laatta Fredrikinkatu 75:n seinässä. Tässä talossa Sillanpää asui saadessaan dramaattisen tiedon Nobel-palkinnosta marraskuussa 1939. Tässä talossa on myös kuuluisa Marssilaulu kirjoitettu.

&nbsp Hämeenkyröstä saapui tilabussillinen virkeää väkeä paljastajaisiin, oli myös helsinkiläisiä Sillanpään Seuran jäseniä, Otavan edustusta ja taloyhtiön puheenjohtaja sekä isännöitsijä. Tällä joukkueella kadulle keräännyttiin, ja Heikki A. Reenpää liukui elegantisti viime hetkillä paikalle ja tempaisi peitteen laatan edestä.

&nbsp Kannattaa käydä vilkaisemassa. Me jatkoimme Otavaan kakkukahveille, missä kuultiin lisää Reenpään muistelmia Sillanpäästä ja kajautettiin lopuksi Marssilaulu niin simakasti, että moista ei ole ennen Otavassa kuultu eikä kuulla tämän jälkeenkään.