Keskiviikko 22.10.08

Palattu kirjakiertueelta Tampereelta ja Turusta; sinänsä vallan hauskaa seurustella vaihteeksi kollegojen kanssa iltamyöhään eikä käynyt edes rasittavaksi, siitä piti huolen vaikkapa Jari Tervon yöshow Ilveksen baarissa. Esiinnyimme silti kunnialla Kino-Palatsissa ja Turussa sitten Hamburger Börsissä, Akateemisen kirjakaupankin löysin pienen tihkusateisen ruuhkaharhailun jälkeen. Tavattu siis kirjakauppiaita ja innokkaita lukijoita. Kustantaja WSOY hoiteli joukkoa anteliaasti ja mallikkaasti, kukaan ei horjunut ei eksynyt.

&nbsp Sain tilaisuuden onnitella liiton uutta puheenjohtajaa Tuula-Liina Varista, joka uhkuu toimintatarmoa ja naisellista energiaa. Ei kun siis kirjallista energiaa. Muutenkin hauskaa joukkokuntaa nämä kirjaniekat. Sofi Oksanen tiesi yhtä ja toista vakavoittavaa Virosta ja Venäjältä. Johan Bäckmanilla on oma instituutti Pietarissa!

&nbsp Tänään lähdin päätä raikastavalle kävelylle Kaivariin Matti Salon kanssa, nautimme meillä lounaan ja annoin kirjani. Matti on aina ollut parhaita ja tarkimpia palautteen antajia. Hänestä kirja ei ole enää painonsa puolesta tiiliskivi vaan piano.

&nbsp Faruk Abu-Chacran (näin nimi on oikein) tapasin libanonilaisella kahvilassa ja toivotin hyvää matkaa Kuwaitiin. Kairosta tulee terveisiä, mahtavatko saada Waltari-kongressiansa aikaan.

&nbsp Illalla vielä Ateneum-saliin hoitamaan omaa osuuttani tasokkaassa esitelmäsarjassa, Sali viimeistä paikkaa myöten täynnä, puhetta Waltarin uskontaistelusta ja sukelluksesta islamin maailmaan. Kävelin Akateemisen kautta kotiin ja huomasin: Unio Mystica johtaa listalla tietokirjallisuuden myyntiä. Nosti kieltämättä askeleita iltahiljaisessa Helsingissä.