Maanantai 3.11.08

Uusia töitä on käynnistettävä. Libretto Taipaleenjoesta Ilmajoen musiikkijuhlille (2010) on viimeistä hiomista vaille valmis, Ilkka Kuusisto jo täydesssä sävellystyössä. Yrjö Jylhästä puhuttiin Otavassakin, veljeni Vesa Karonen remmissä mukana. Talvisotaa muistellaan taas vuoden kuluttua.

Otin Klingen päiväkirjan mukaani ja hämmennyin aika lailla Matin kovasta hyökkäyksestä Salokanteleen Kross-kirjaa vastaan. Onhan Jussin viitekehys virolais-suomalainen vailla Klingen vaatimaa saksalais-venäläistä laajennusta, mutta eiköhän tämä hyvin riitä Krossin lukijoille niin Virossa kuin Suomessa, ainakin ensimmäiseksi elämäkerraksi. Paljon uutta ja valaisevaa Jussi tuo esiin, vanha alan tuntija, joten oppimestarimainen ravistelu tuntuu vähintään kohtuuttomalta. Mutta asia alkoi kiinnostaa, luen lisää Krossia ja palailen tähän linjakiistaan.