Lauantai 15.11.08

Räpelsin eilen kommunikaattorilla muutaman rivin, tässä täydennystä.

Veijo Meren rohkea lausunto oli siis torstain Ilta-Sanomissa. Hän varmaan harvojen joukossa uskalsi kajota naisvallan noitaympyrään eli koskemattomuuden nollatoleranssiin todeten, etta tällainen tiukkapipoisuus estää pian kaiken yhteydenoton sukupuolten välillä. Naiset kierrämme kaukaa. Kuka muistaa Veijon hauskan novellin ’Rinnat’ – sellaisia ei enää voi nykyisellä moraalikoodistolla kirjoittaa.

Jarmo Virmavirran viimeviikkoiseen kolumniin Uuden Suomen nettisivuilla olen saanut useita viitteitä enkä keksi siihen mitään lisättävää.

Rooman liikenteen tukki siis opiskelijoiden massiivinen mielenosoitus heti tullessamme – 200 000 mielenosoittajaa! Pillit soivat ja aallot kulkivat. Meidän oli jätettävä bussi ja käveltävä hotelliin, mutta teimme sen mielellämme. Vähältä ettemme liittyneet marssiin, pillejäkin oli kaupan. Vastustivat Berlusconin leikkauspolitiikkaa, joka köyhdyttää eritoteen korkeinta opetusta. Kannatamme heitä!

Kierrelty kaupungilla, luennoitu vähän Waltarista ja nähty ooppera ’Ruusuritari’ perin klassillisena tulkintana, mutta rakennus on hieno ja paronin esittäjä oli hauska ja keräsi myrskyiset suosiot. Villa Giulian etruskimuseota tutkittiin, matkan teemoina ’Turms’ ja ’Ihmiskunnan viholliset’, johon jälkimmäiseen sukellamme joukolla huomenna. Marjatta Lahdesta tätä johtaa entisellä rutiinillaan ja paikallisena oppaana on Mervi, pätevä ja tietorikas nainen. Sää leuto ja lempeä, paras mahdollinen, iloiten jätimme Suomen sateet.