Torstai 20.11.08

Minun ei pitäisi tästä sanoa mitään, mutta meninpä kutsun saaneena Tieto-Finlandian jakotilaisuuteen ja yllätyin Veikko Sonnisen jämerästä puheesta. Koskaan ei ole esiraatia näin expressis verbis kurmuutettu, pääaiheena diskaukseni. Kun oikea palkinnonsaaja Marjo Nurminen oli Malediiveilla, tilaisuus vähän lässähti ja tunsin Veikon reippaan julmistelun jälkeen itseni suorastaan jonkinlaiseksi rääppiäisvoittajaksi. Paljon tuli sen mukaista huomiota.

Ehdolla olleesta Toivo Kuulan elämäkerrasta on Hesassa verraten vaisu arvio, ei viitekehystäkään ja tiedot entuudesta tuttuja. Nurmisen kirja Tiedon tyttäret ansaitsee kirkkaasti palkinnon, uskon sen ilman muuta.

Sitten Ilta-Sanomissa Eino Kaikkonen vaatii minulle pääpalkintoa. Kaikenlaista huvittavaa tässä ilmenee. Illalla vielä MTV-uutiset lähetti kommentin ”syrjäyttämisestäni”, samoin Iltsikan ja Hesarin nettisivut. Mutta hienoa jupakassa on ainakin se, jos Unio Mystica saa taas lisää muutamia lukijoita.