Keskiviikko 26.11.08

Vanhan valtausta muisteltu; minäkin hännänhuippuna opiskelijana sinne ryntäilin joukon jatkona silloin, muistan sen värinän ja jännityksen. En kyllä osallistunut mihinkään toimintaan, kunhan pällistelin ja ihmettelin hengessä mukana. Lainatavaraahan se oli etelämpää Euroopasta ja aika viatonta, hymyhuulin sitä nyt näytäänkin muisteltavan.

Suomen Ateenassa käväisin ja tapasin Don Osmon ja Don Tarmon, kuinkas muuten. Lévi-Straussin 100-vuotispäiviä viettivät pojat toisessa luentosalissa, minä painoin tätä Waltaria täydelle juhlasalille, ikäihmisten yliopistoa. Saavat kokoon 400 kuulijaa lumisateisena iltapäivänä! Oli skarpattava ja onnistuinkin kiitoksista päätellen. Hienoa oli taas vierailla tässä Alvar Aallon lämpimän tiilisessä yliopistossa, jossa suoritin englannin pron ensimmäisenä ylioppilaskesänä 1963 ja kuuntelin ahnaasti Jyväskylän Kesän tapahtumia. Kaikki oli silloin vasta alussa…

Nyt hankittava matkaan vielä Kreikan Jyväskylään kuten Tarmo luonnehti. Osmon kanssa junailimme Tampereelle ja kuulin yltäkyllin ihmeitä akateemisista tapahtumista siellä ja täällä. Tiedekolumnejaan kannattaa Hesarista lukea. Kolkuttelin junassa Helsinkiin, niin sulaa jo kauniisti alkanut talvi.