Keskiviikko 17.12.08

Faija täyttäisi tänään 99 vuotta. Valtiovarainministeriöstä tuli vieläkin joulukortti!

Tapasin Abu-Chacran, joka kertoi kuulumisia Kuwaitin Lähi-Idän runokongressista. Kuulosti yltäkylläiseltä kaikkine puitteineen. Kummastelimme Kairo-ryhmän toimintaa: joulukuuksi aiottu Waltari-seminaari sitten peruuntui, saa nähdä nouseeko vielä esiin.

Koko syksy on yritetty mennä edes elokuviin, nyt viimein onnistui. Maalaukseen kadonnut nainen Kino Engelissä: intensiivinen kuvaus tutkijan intohimosta, joka ohittaa muun elämän. Samalla taideteoksen analysoinnin ja restauroinnin oppitunti. Lyhyt, vähän ohut, mutta vaikuttava. Tässäkin oli kysymys taideteoksen suhteesta todellisuuteen, jota niin yliolkaisesti on ainakin meillä väheksytty.

Lakimiesuutisissa on kuulemma merkittävä arvostelu kirjastani teemasta Miksi juristin pitää lukea Waltaria. Tämä jos mikä innostaisi faijaani, olisipa vain näkemässä.