Maanantai 12.1.09

Uutisointi voisi aina olla tasapuolisempaa vai mitä. Ainakin voisi valottaa asiain kumpaakin laitaa. Vasta suomalaisen upseerin haastattelu radiossa kertoo, että Hamasin soturit piilottelevat kouluissa ja sairaaloissa. Tällöin Israelin julmat pommitukset tulevat vähän uuteen valoon.

Kuuntelen näitä joutessani kun ajelen Hämeenkyröön ja takaisin. Kauhea viemärinkaivuu menossa, piha myllerretään. Vanha tukkeutunut viemäri taitaa olla peräisin 1920-luvulta. Harmaata, märkää, liukasta, ankeaa on maalla. Riisun joulukoristeita.

Gazan murheellisessa konfliktissa hyökkääjän ja tätä tukevan maan ulkoministerit ovat naisia. Joskus kuulee väitettävän, että naisten hallitessa maailma olisi parempi ja rauhaisampi.

Naisia, ihania kulttuuritahtoisia naisia kohtaan palatessa huoneen täydeltä illalla Hyvinkäällä, missä saan taas puhua Waltarista soroptimisteille, zontille ja akateemisille naisille. Täydellinen menestys, ainakin yleisön osalta: kirjoitin kymmeniä omistuksia ja sain kaakkua ja kahvia ja kuohuviiniä. Mitä enempää voisi elämältä toivoa.