Keskiviikko 14.1.09

No joo, Troellin Ikuistetut hetket pääsee Oscar-ehdokkaaksi ja ohjaaja ja päätähdet on palkittu Ruotsin parhaina. Aiheellisia valintoja, pitkästä aikaa hieno ja syvällinen elokuva. Helsingissä menee vielä Engelissä, välttämätön nähtävä.

Matti Kassila soittaa ja kiittää onnittelustamme, täytettyään vuosia. Hän on seurannut Renny Harlinin Mannerheim-elokuvan vaiheita ja pelkää liian runsaan aineiston tukehduttavan elokuvan. Sinnehän kiinnitettiinkin uusi käsikirjoittaja ilmeisesti fiilaamaan entistä mammuttia ohuemmaksi. Kiintoisaa seurata mitä siitä tulee.

Istahdimme illalla lähikapakkaan Pultsi Karilan ja Kirstin kanssa, vähän siinäkin juhlistettiin Waltari-vuoden päättymistä. Ei ollut Pultsillakaan, alan konkarilla, hyvää sanottavaa Presidentin kansliasta tai muusta tv-viihteestä saati kotimaisista sarjoista. Kunnon draamaa ei tv reppufirmoineen pysty tuottamaan nykyisillä resursseilla eikä ole enää oikeita toimituksia.

Kun kotona vilkaisemme uutisia, huomaamme että Matti Vanhanen on ottanut johtajuuden ja esittää mittavaa elvytyspakettia, jonka rinnalla oppositionkin unelmat kalpenevat. Kekkosen otteita, kieltämättä.