The Obama Day 20.1.09

Oli vetäydyttävä ajoissa rannalta ja asettauduttava BBC:n suoran lähetyksen äärelle.

Näin näimme historian lehden kääntyvän. Ihmisten toivo paremmasta on niin koskettava ja aito, että se jo kantaa johonkin, lähimpään tulevaan. Mutta synkät pilvet varjostavat.

Kun The Auguration tarkoittaa enteistä ennustamista, mitä tietää kahden senaattorin pyörtyminen lounaalla ja Obaman sinänsä rennon harmiton sekoilu valan vannomisessa? Ehkä uuden inhimillisen aikakauden alkua kaiken pöyhkeän tärkeilyn jälkeen.

Uskomme mekin uuteen aaltoon, jota massojen toivo kannattelee. Obama ei ole uusi vapahtaja, mutta voi olla kanava kaikille hartaille odotuksille ja rukouksille. Hänen retoriikkansa on ihailtava, voimallinen: johtajan puhe. Tältä tuntui hotellissamme. Ja Atlantilta puhalsivat raikkaat tuulet kuohuvin mainingein näille aurinkoisille rannoille – selvästi Amerikan suunnalta.