Lauantai 31.1.09

Huikean säteilevä pakkaspäivä: niinpä lenkki torille, pullea matikka reppuun ja sopan keittoon. Talven iloja.

Onko kukaan herättänyt aikoihin semmoista keskustelua kuin Nina Mikkonen päiväkodeista. Täräytys herätti median laidasta laitaan. Aihe tuntuu aika vanhalta, moneen kertaan jauhetulta, mutta ajassa näyttää piilevän uutta latausta. Nuorten pahoinvointi on indikaatio. Nina tekaisi samalla kirjailija Tontistakin pienen julkkiksen. Kuuluisuutta voi saavuttaa vaikka vain hämillisesti vaikenemalla. Vastapeluriaan Tontti nimittelee jälkikäteen ”ihmispoloksi”, minua taannoin ”hömpänsuoltajaksi”. Tämä sama Tontti, joka esiintyy nyt syvällisesti Uutisvuodossa ja muissa vähemmän hömppämäisissä yhteyksissä.

Vanha kaarti näytti pudonneen jo pelistä Euroviisujen karsinnassa. Piukat paikat piti vielä kerran katsottuna pintansa Teemalla.