Sunnuntai 1.2.09

Helmikuu alkaa keväisin toivein!

Kuinka näyttää äkkiä maailma parantuvan. Irakin vaalit sujuvat ilman väkivaltaa. Uusi presidentti antaa toiveita Somaliassa. Gazassakin pitää jonkinlainen tulitauko. Islanti vaihtaa hallitusta ja Yhdysvalloissa republikaanit saavat mustan puheenjohtajan! Tuskin kaikki on sentään Obaman ansiota.

Marja laittoi blinejä madekeiton kylkeen, Ainokin tuli syömään. Päivät valostuvat. Putoavia enkeleitä sai paljon Jusseja illalla, samoin Tummien perhosten koti, joka on näkemättä. Aamulla Teemalta katsottu Niskasen Lapualaismorsian liikutti meitä kumpaakin nuoruuden muistoilla; aikanaan hajanaiseksi moitittu elokuva näytti nyt dokumentaarisen merkityksensä. Noin sitä silloin alettiin tiedostaa maailman vääryyksiä ja uhkia. Lapualaisoopperan muistan Vanhalla kuinka se sykähdytti, vaikka kovin punamustalta vaikuttaa nyttemmin senkin maailmankuva.