Sunnuntai 8.2.09

Matka junalla Saloon, mistä auto noutamassa Halikkoon Wiurilan kartanoon. Ben Zyszkowicz johtaa pientä joukkoa. Menemme Marjan entisen oppilaan, kansanedustaja Pertti Hemmilän 10-vuotisen valtiopäiväuran kunniaksi pidettävään juhlaan.

Kiintoisaa tutustua melko mahtavaan kartanoon, jonka entiseen hevostalliin mahtui hyvin parisataa henkeä illastamaan. Tilaisuutta isännöi kartanon omistaja Günter Brüninghaus. Puheita pidettiin, Perttiä – poliisia, maanviljelijää, pontevaa kansanedustajaa – lujasti kehuttiin. Paljon on varmaan näitä puuhakkaita ja aloitekykyisiä edustajia, jotka eivät hillu palstoilla ja joiden työ ei juuri tule suuren yleisön näkyville. Maaherra tyytyi lukemaan jotain hallinnon järjestelyyn liittyvää absurdia virkaraporttia, mutta Ben hauskuutti sitten yleisöä senkin edestä vanhoilla ja uusilla kaskuilla. Mietaakin nousi kehumaan kaveriaan Perttiä, Pia Koriseva juonsi ja viimein saatiin varsin maittava blini- ja poroillallinen. Juhlan kruunasi Tomi Metsäketo upeilla lauluesityksillä.

Että näin saimme mekin osallistua valtiollisiin tunnelmiin, ja Marja tapasi paljon vanhoja tarvasjokelaisia tuttujaan. Viihdyin hyvin hänen siivellään. Tällaisen juhlinnan ja vaivannäön jälkeen Hemmilä saanee äänivyöryn seuraavissa vaaleissa.