Lauantai 14.2.09

Aamutuimiin pitkästä aikaa Vepan baariin, joka näin viikonloppuna olikin evakossa Essolla. Vanha konnasto koolla, Pitkoa houkuttelin huvittajaksi Vanhan kirjallisuuden päiville, poika taisi vähän lämmetäkin. Torilta hankittu muhkea matikka, auto viimein pesetetty.

Maalla ollaan, joten piipahdus Tampereen kirjamessuille helppo ja samalla istuttiin siellä Vanhan kirjallisuuden päiviä, tätä ohjelmatoimikuntaa. Eikö nyt se entinen Henki ja elämä ollut omintakeisempi tapahtuma kuin tämä niukahko ja vaimea uusin kirjamessujäljitelmä? Siperiassa oli ainakin ruuhkaa ja tunnelmaa enemmän kuin Pirkkahallissa. Mutta pääasia että kirjallisuutta kovasti edistetään.

Sastamalaan saatiin jo hyvän näköinen ohjelma kasaan, joutuisa ja idearikas toimikunta ei kauan näitä aikaile. Pelkona seinien pullistuminen yleisöryntäyksestä kuten viime kesänänkin.

Illalla katseltiin alusta loppuun Turun taannoinen Seitsemän veljestä, Marja varsinkin kun tunsi silloin näyttelijöitä – ja vieläkin se veti. Yllättävän tuoreelta näytti Matti Tapion tv-sovituskin. Elävää kulttuurihistoriaa näin Kiven juhlavuonna, olihan nerokas ihmiskuvaaja siinä. Nyt odotellaan vain aurinkoisia hiihtokelejä.