Tiistai 17.2.09

Johan on uljaat hiihtokelit, alkoikin meno maittaa. Kuka puhuu ilmojen lämpenemisestä, meillä on Hämeenkyrössä -15 ja sitä rataa.

Savusaunaakin taas tehdään ja Jylhää luetaan. Kun menossa Jylhän urheilurunot, sopii hiihtolenkki väliin hyvinkin innoittavana.

Tampereella poiketessa muutama musta mamu kulki Hallituskatua pipot syvällä korvissa. Eivät näyttäneet viihtyvän. Tuli mieleeni kun katselimme kakkosen maahanmuuttoiltaa. Varsinaisia kipupisteitä siinä vain sivuttiin, samoin eduskunnassa luullakseni.

Muutamia hyviä repliikkejä: hankkivatko Somalian merirosvot rahoja ihmiskuljetuksiin?

Kuulin meillä vierailevalta Artsilta (opettaja, eläkkeellä) kuvauksen siitä, kuinka koko suvivirsi-soppa Käpylän koulussa syntyi. Sillä ei ollut mitään tekemistä maahanmuuttajien kanssa, todisti kevätjuhlan työryhmässä mukana ollut. Suvivirsi vain unohtui juhlasta, kun se sitä ennen veisattiin kirkossa. Mutta musiikinopettajan ponteva appiukko pahastui unohduksesta, tulkitsi omalla tavallaan ja kirjoitti lehteen, loppu historiaa.

Näin syntyvät elävät legendat.