Tiistai 24.2.09

Joku tässä palautteli, että kirjoitan aina vaan kemuista ja sellaisesta. Mutta ei auta! Taas on kirjoitettava Suomi-Ranska yhdistyksen loistavasta klubi-illasta ravintola Lyonissa, missä hiukan Waltarin Ranskan yhteyksiä muistelemalla saimme nauttia ihmeellisen hyvän illallisen: aivan mainiota bouillabaissea ja herkullista paahdettua hanhenrintaa asianomaisin viinein ja jälkiruuin, hernesoppaakin hauskassa muodossa. Pöydässä keskustelimme vilkkaasti ja muistelimme jopa Runebergin taannoisia 200-vuotisjuhlia Ruovedellä, koska runoilijan kotiopettaja-aikaisen residenssin nykyistä omistajistoa oli saapuvilla. Oli ylipäänsä sivistynyttä kuulijakuntaa, Norssikin hyvin edustettuna, mikä aina kohottaa tilaisuuksien tasoa.

Tulikohan nyt kemuista tarpeeksi?

Kotiin palatessamme kuulemme, että ammattiliitot ovat kauhuissaan hallituksen aikomuksesta, että lamasta on selvittävä lisäämällä työntekoa. Kyllä mekin täällä yritämme painaa nurkumatta, tänäänkin arkistoissa tehokas päivä, ja sillä välin Muranen hiihti pronssia. Ruotsi hullaantuu kuninkaallisista kihlajaisista, joten hyviäkin uutisia mahtui kosolti tähän laskiaistiistaihin. Huomenna alkaakin paasto.