Keskiviikko 25.2.09

Olen unohtanut nostattaa mekkalaa siitä, että rakas ja kiva, kohtelias ja sujuva postimme Kankurinkadulta katoaa!! Valtava menetys pienelle ihmiselle. Onko ns. Itella yleensä kysynyt keneltäkään muulta kuin itseltään näitä päätöksiä tehdessään? Ja onko siellä johdossa enää mitään palveluhalua olemassakaan? Hämeenkyrössä on heikennetty postipalveluja tasaiseen tahtiin parinkymmenen vuoden ajan. Ehkä ne vielä katoavat kokonaan, ainakin syrjäkyliltä.

Täällä kaupungissa, kulman takana omassa postissa olen asioinut puoli vuosisataa. Nyt se lysti on loppu. Kiitos näistä vuosikymmenistä, loistava henkilökunta. Ja hävetkää vähän siellä toimeenpanevassa yläpäässä.

Toinen kammotus on byrokratian lisääntyminen. Näittekö sen päiväkodin hoitajan, jonka ajasta yli puolet menee kaavakkeiden täyttämiseen. Kaikenkarvaisiin kyselyihin: ”Kuinka olette huomioineet visuaalisten ja konkreettisten tunnevirikkeiden tarjoamishajonnan päiväkodissanne?” Posketonta.

Tänään Liisa Keltikangas-Järvinen antaa rauhallista ja tutkittua sivustatukea Nina Mikkosen hieman kiihtyneille teeseille päiväkodeista ja kotihoidosta. Nyt odotetaan päiväkotien valtakunnallisen pääideologin J. Tontin vastaiskua. Monenlaista mielettömyyttä kätkee maailma ja varsinkin kehittynyt yhteiskunta.