Keskiviikko 18.3.09

Katseltiin Metropolian tuottama kooste ’On vain paljon mustetta’ tuolla Hämeentien perällä. Tähän oli kai saatu jotain innoitusta Waltarin teksteistä, vaikka ei sitä juuri huomannut. Nuoret huusivat ja heittäytyivät tunteisiinsa kovalla innolla ja tosissaan. En paljon tästä käsittänyt, vaikka sain istua Saara Elstelän vieressä. Joitain irrallisia Mikan lauseita siellä eri äänilajeissa parodioitiin. Hienosta novellista ’Ihmisen vapaus’ oli kehittymäisillään jotain, mutta senkin idea ohitettiin viistoon ja vierestä. Marja halusi ymmärtää ja näki esityksessä oivalluksia, mikäs siinä.

Soittivat iltapäivälehdistä, että A. Tuuri on minua haukkunut kirjansa julkistamistilaisuudessa. Voi hyvänen aika. Jos hänellä ei parempaa sanottavaa ole niin haukkukoon, eipä ole ensimmäinen siinä lajissa. En kommentoinut.