Torstai 27.3.09

Tampereelle lasketeltiin infoamaan Vanhan kirjallisuuden päivistä ensi suvena, Kirsti ja Vesa mukana joukkueessa. Tilaisuus meni rattoisasti, Erik Ahonenkin vaivautui Aamulehdestä paikalle kahvila Valoon, lisäksi Tyrvään ja Turun Sanomat. Siitä tieto kulkekoon.

Teema on siis Sota ja rakkaus, todistajia kova joukko. Sastamala pullistelee taas kirjakansaa. Käytiin syömässä ja tervehtimässä Yrjö Jylhän muistomerkkiä, jonka harvat enää tuntevatkaan: Aleksanteri ja Bukefalos siinä Sepänkadun kulmassa Pispalaan noustaessa. Vesa kertoo Sastamalassa Jylhän kirjeenvaihdosta vaimonsa kanssa sodan aikana.

Siitä jatkettiin Marjan kanssa katsastamaan Hämeenkyrön maita ja mantuja. Hiilakka aurinkoinen kevättalvi!

Oli hyvä, että Johan Bäckman sai kunnollisesti esittäytyä illalla a-studiossa, nyt kansa paremmin tietää mistä on kysymys. Kauhistus on aika yleinen reaktio. Tällaista ei ole totuttu kuulemaan sitten Valvontakomission päivien. Tuskin hänellä tai Hietasella on suurempaa faktillista merkitystä, mutta huomiota keräävät sekä täällä että Virossa.