Perjantai 28.3.09

Uljaat lentokelit olisi hiihdellä, mutta lepäilen pienen flunssan kourissa. Muutama soitto ja kummastunut kommentti tuleekin eilisestä tv-keskustelusta. Onko tämä mies tosiaan yliopistossa opettajana, ihmetellään. No eihän dosentit enää paljon mitään opeta.

Synkäksi tihenevää tunnelmaa valaisee iloinen uutinen Matti Vanhasen ja Sirkka Mertalan kihlauksesta. Onnittelemme heitä vilpittömästi! Hyvin lannistettu uusi älytön kohunpoikanen joistakin sähköpostivitseistä alkuunsa.

Illalla sentään ponnistauduin Heiskalle, missä kokoonnuttiin suunnittelemaan kansanoopperaa Sillanpään Marssilaulusta ja sen synnystä. Pitkällähän siellä jo oltiin. Tein tekstin ja Pentti Tynkkynen sovitti ja sävelsi, ja nyt oli paikalla edustava joukko kuoronjohtajia. Kauno vetää vanhaan malliin hanketta. Iso ponnistus ensi syksyksi, jolloin on kulunut 70 vuotta talvisodan syttymisestä, Marssilaulusta ja myös Nobel-palkinnosta. Kannattaahan näin kovia punnuksia vähän kohotella.