Maanantai 6.4.09

Elina Pietilä vastaa hyvin Hesarissa Mikko Lehtosen taannoiseen snobisteriaan siitä, että mitään suomalaisuutta ei olekaan. On ollut trendikästä väittää tällaista maahanmuuttokeskustelun aikana. Mutta kuka menisi sanomaan, että mitään turkkilaisuutta ei ole taikka että palestiinalaisuus on vain ohut kuvitelma, fiktio vailla perustaa. Venäläisyyskin on varsin vahvasti olemassa kuten Apunen eilen Aamulehdessä todisti. Vakavammin on alkanut horjua ruotsalainen identiteetti, ennen niin varjeltu kansankodin henki.

Agricolan kirkossa hiljentymässä: Tuomas-yhteisö esitti konsertin ’Salaisuuden äärellä’, jonka välitekstit olivat Mika Waltarin Valtakunnan salaisuudesta. Hyvin oivallettu ja valittu kokonaisuus, vain liian kova äänentoisto vähän särki tunnelmaa. Kirkkomme ei ole niitä kodikkaimpia, mutta tietty kolkkous sopi tähän ristiinnaulitsemisen pääsiäiskuvaukseen.