Kiirastorstai 2009

Italian maanjäristyksiä seurattu, serkun tytär on siellä päin Rooman lähellä naimisissakin. Ei ole onneksi hätää, vähän talon seinät yöllä natisivat kuulemma. Berlusconi harrastaa mustaa huumoria, mahtaako virkistää kotinsa menettäneitä.

Ajeltiin hiljaiseen, harmajaan Hämeenkyröön. Täällä ei ainakaan mikään järise, mutta piha on pahasti myllerretty syksyisen viemärinkorjauksen jäljiltä. Sinne menivät ikiaikaiset liljat ja Elinan keisarinkruunut ja Marjan tuoreet istutukset. Alettava alusta kunhan maa sulaa. Mutta talo sentään seisoo vankasti sijoillaan.

Nyt kun Fortumin palkkiot on perinpohjin pöllytetty, tulevatkohan johtajat ja muut firmat varovammiksi. Tuskin. Kohtuus ei ole inhimillinen hyve. Roomassa kukoisti tunnoton anekauppa, jota Luther illan elokuvassa äimisteli ja päätti tehdä jotakin. Kuka puhdistaisi liike-elämän anekaupan? Kun oikein kannustetaan kohti tuottoisuutta, samallahan kannustetaan kurjistamaan työoloja ja karsimaan väkeä. Siinä yrityksen sielu kirkastuu. Kaunista?