Wednesday 22 Apr 09

Nousimme oikean höyryveturin vetämään hauskan natisevaan junaan ja puuskutimme yhä jylhempien maisemien halki Pickeringista Goathlandin asemalle. Ja kas, olimme yhtäkkiä Aidensfieldissa!

Komeata oli muuten katsella höyryveturin valmistelua ja mahtavia valkoisia pilviä, joita se puuskautti taivaalle. Joskus tuntui, että Tampereen junassa on hauskoja runoilevia konduktööreja, mutta täkäläinen humoristi vei heistäkin voiton. Marja valokuvasi minkä kerkisi.

Asemalta nousimme vain mäen ylös ja jo näkyi tuttu Aidensfield Armsin päätyfasadi. Kuin olisimme nousseet suoraan Heartbeatiin (’Sydämen asialla’ sarjaan), odotimme vain koska Oscar tai Gina astuvat pubin ovesta. Vastapäätä oli Scrippsin korjaamo ja hautauspalvelu, mutta ei näkynyt omistajaa eikä edes Davidia. Ihmeen aidon näköisiä olivat paikat, pubissakin pistäydyimme tummalla oluella, ja totesimme että tv-sarjan pub on melko tarkalleen tämän mallista lavastettu studioon, vain puolta suurempana.

Vasta täällä käsitämme, kuinka mittavan suosion Heartbeat on kotimaassa saavuttanut. Se on suosituin sarja kautta aikojen. Tavattoman taitavasti on hyödynnetty nämä ainutlaatuiset maisemat ja kylämiljööt sekä tietysti junarata asemarakennuksineen. Näyttelijät ovat kaikkien tuttuja kansallissankareita. Niinpä lavea turistivirta vaelteli katkeamatta Goathlandin teillä toisiaan ja sarjan esineistöä, alkuperäisiä autoja ym. kuvaamassa. Monien mielestä koko idyllinen Goathland on sarjan takia mennyt piloille ja rauha kadonnut. Niin vain liityimme joukkoon aivan ujostelematta.

Palailimme pikkuhiljaa taas mahtavaa höyryä päästävällä junalla Pickeringiin perin onnellisina. Lienee vähän lapsellista, mutta suomme itsellemme tämän aidon innostuksen lempisarjamme tapahtumapaikoista. Fiktiolla on ihmeellinen voima, pieni Goathlandin kylä on ikuisesti muuttunut Aidensfieldiksi.

Illallinen Pickeringin Inn of White Swanissa maittoi totisesti, sipulikeittoa ja kevään lammasta. Majapaikkamme B&B Hawthorne niin mukava, että suositeltava kaikille kun poikkeatte Pickeringiin: ottakaa jo paikan turistipalvelun kautta yhteyttä. Täällä nukuimme kaksi lempeää yötä täydellisessä taivaan rauhassa.