Maanantai 1.6.09

Vai muka riippumatossa. Hikinen päivä saunatyömaalla: nostettiin valurautainen kamina paikalleen saunatupaan sekä mahtava savutorvi katon läpi. Timo Meronen on taituri alallaan ja Kaasalaisen Antsu hyvänä apuna, minäkin sain siinä hillua itseni hikeen. Kohta alkaa kaikki olla niin hyvin kuin valmista, ympäristö vain kaipaa siivousta ja talkoovoimia.

Miksi olen katsellut ensin romanttisia Sissi-elokuvia ja nyt kruununprinssi Rudolfin vaiheita Itävalta-Unkarissa? Siksi kai että aikanaan kävin Hiidenkiven lukijamatkalla Gödöllön linnassa ja näin, kuinka Sissin legenda elää Unkarissa. Sissistä annetaan tässä uudessa versiossa kriittinen ja viileä kuva. Rudolfia kasvatellaan melko kiinnostavasti playboysta uudistusmieliseksi hallitisijaksi, vaan kuinka käynee jatkossa.

Vesalta lisää Jylhää, ankara tulikaste Koukkuniemessä. Hyvin kulkee. Pitäisi käydä oma osuus vielä kerran läpi. Tänään kesäkuun kunniaksi aloin lukea uutta työtä varten. Olkoon aihe vielä pimennossa.