Lauantai 11.7.09

Talkoot saavat ihmeitä aikaan. Raivattiin ja siivottiin saunan ympäristöä tehokkaalla joukolla. Minä keskityin vain saunan lämmitykseen ja käskyjen antoon. Kansanperinne kunniassaan, Impivaara näyttää parhaat puolensa. Seinäjoen tangoja kuunneltiin radiosta niin kesäilta raikui.

Aamupäivällä jouduin torilla Pitkon kynsiin ja haastateltavaksi Aamulehden teltan tuntumassa. Myllykolusta puhuttiin, totta kai, saas nähdä mitä siellä tapahtuu vai tapahtuuko mitään. Iltapäivän hyväntekeväisyysnäytäntö keräsi sentään satakunta katsojaa, mutta entisistä ajoista on pudottu roimasti. Ehkä Runar ja Kyllikki ei ole oikein kesänäyttämölle sopiva draama. Sarvessa tapasimme valistuneen katsojan, joka piti esityksestä kovasti. Serkkuni Osku taas oli kuullut katsojia, joille se oli liian raskas kokemus.

Koko Myllykolun funktio ja linja olisi pohdittava uudelleen, mutta siihen ei taida löytyä yhteistä tahtoa. Eikä uutta näkemyksellistä vetäjää?