Torstai 6.8.09

Onhan meiltäkin Madonnaan edustus, yksi Marjan ja yksi oma tytär seurueineen matkalla Jätkäsaareen jo neljän maissa iltapäivällä. Olisi toisaalta kiva olla Sepänkadulla ja kuunnella ikkunasta metakkaa saaren suunnasta. Kuullaan myöhemmin kuinka kaikki on megakonsertissa sujunut. Pohjoismaiden suurin yleisötapahtuma kautta aikojen?

Helle jatkuu täällä maaseudun rauhassa. Teemme verkalleen pihatöitä, savustelen lahnoja. Iltapäivällä keikkailen Kyrösradion studiossa äänittämässä Elämään ja aurinkoon liittyvää luentaa ja esittelyä. Käynnistävät suorastaan Sillanpää-viikkoa, hämmästyttävää sinänsä.

Kirsikka Siikalaan, jolla omakohtaisia kokemuksia itäisistä tarinoista, Latvian teatteri-istunto on tehnyt vaikutuksen Tampereella. Taustan tuntemus auttaa kriitikkoa, kiitos opastuksesta. Me monet olimme vähän ymmällämme Hermanisin tarinoiden äärellä.

Täysikuu nousee uhkean punervana Mahnalan kuusikkoreunan ylle, kun uistelen kuhaa, saamatta. Ainoa tulos tämä luonnonelämys. Parvekkeelta kuuta vielä yötä myöten ihailemme, mutta valtaisaksi kasvanut vaahtera on tiellä. Puita pitäisi kaataa. Töitä olisi kaikkea vaikka kuinka, mutta otettava nyt vaan rauhallisesti kuten lääkäri määrää.