Keskiviikko 19.8.09

Itse kouluneuvos, suven sankaritar, poikkesi saunomaan matkallaan mökille Mouhijärvelle. Pohdimme miltä näyttivät Tyrvään uusitun kirkon maalaukset lehtikuvissa. Koko komeus on vielä meiltä näkemättä omin silmin. Erityylisiä ovat ainakin Lavonen ja Rauhala töissään, saanevat aikaan kiintoisan kirkollisen dialogin kuvillaan. Kaipa sinne on pian mentävä töllistelemään. Hieno saavutus on kirkon vitkallinen ja perusteellinen korjaus kaikkineen.

Käsittelimme myös ystävättärensä valtioneuvoksen esiintymistä Levengoodin ohjelmassa. Räpsäkästihän rouva siinä paukutteli totuuksiaan, osuvasti vaikkapa nykyisestä työuupumuksesta verrattuna sodan aikaisiin ja sen jälkeisiin ponnistuksiin. Marja nauttii Levengoodin ikiomasta suomen kielestä ja itse kehitellyistä uutuussanoista.

Päivän jännitysmomentti: pääseekö Oskari Frösen korkeuden karsinnan uhkapelissä 230:sta, mutta ei. Radio on saunalla mukava kaveri, eikä tarvitse sitoa silmiään kuvaruutuun. Voi hakata samalla puita. Näin silti silmissäni Oskarin ponnettoman yrityksen, myös sen hiuksenhienon pudotuksen 227:stä. Mutta hänen tuloksellaan 224 voitettiin 40 vuotta sitten vielä olympiakultaa, kuten selostajat muistuttivat.

Kiekonheittäjä Kruger jäi loppukilvassa viimeiseksi.