Sunnuntai 23.8.09

Saatiin loppuun nämä MM-sembalot Berliinissä; loppufloppi vastasi hyvin Suomen yleismenestystä. En kyllä odottanutkaan epävarman oloiselta keihäskvartetilta tämän kummempaa. Kuuban tai Japanin pojan kaltaisia repäisijöitä ei meiltä löytynyt. Onko joukkueella muuten ketään lääkäriä nykyään; olin kuulevinani, että valmentaja kuskasi Pitkämäkeä sotilassairaalaan korvan puhkaisuun. Thorkildsen oli suvereeni mestari, kättelikin rehdisti kaikki ennen finaalin alkua. Hän löysi ainoana oikean kulman, keihäs lensi pisteenä kauas.

Kaikilla suomalaisilla tuntui olevan yhtä ja toista ongelmaa paitsi sillä Pielaveden vääräleualla. Eikö olisi aika löytää terveellisimpiä lajeja suomalaisten bravuureiksi. Eikö juoksu taas tauon jälkeen maittaisi? Vaan kuka pärjäisi Boltin ja Bekelen kaltaisille ihmekoneille.