Maanantai 24.8.09

Myllykolun ja Töllinmäen kunnostuksen esiselvitys on ainakin toiveissa saada rahaa Joutsenten reitiltä. Hitaita ovat suunnittelun myllyt. Pitko laski aamulla, kun vähän peippailtiin taas jalkapalloa kentällä, että yksi ranskalainen viiva maksaa 6000 euroa. Kunpa niistä päästäisiin myös käytännön toimiin.

Ehkä tässä ollaan liikkeellä liian vaatimattomaan suuntaan. Olen saanut hyvän vinkin Suomen Kulttuuriperinnön säätiöön, joka on viimeksi kunnostanut mm. Elias Lönnrotin vanhuuden kodin Lammintalon Sammatissa. Eikö kannattaisi iskeä suoraan tällaisiin tahoihin, kun kyse on sentään Nobel-kirjailijan kodista. Aloite on Hämeenkyrö-seuralla, hyvä niin, mutta eihän kuntakaan voi ihan passiivisena sivusta katsella.

Hieno elokuun päivä, työt lähtevät taas rullaamaan. Tein lisiä Marssilaulun librettoon, yhtä lehtijuttua ja silmäsin Jylhän sitaattien lyhennöksiä, kaikki kunnossa. Ja Ailan kirja lähti taas liikkeelle.

Matti Kuusela kirjoitti Sinervon romaanista suorapuheisen kritiikin Aamulehteen. Harvoin kriitikko uskaltaa sanoa mitä noin mieskohtaisesti todella ajattelee, Matti uskalsi. Hänen kolumninsa äskettäin Turkuun hukkuneesta repusta kuuluu lajin helmiin.