Maanantai 7.9.09

Hälinä jatkuu Tervon kirjasta. Poika oli itsekin kovin selittelevällä tuulella aamulla televisiossa. Totta kai media on ampunut pesällisen ohi ja yli. Se oli hyvin aavistettavissa. Jari on itse vanha Ilta-Sanomien toimittaja ja tuntee sen pelin säännöt, jota nyt mukamas äimistelee. Puttonenhan oli radiossa sentään järkimielellä, lausui osuvia kriittisiä sanoja romaanista, joka on kaukana parhaasta Tervosta ja parhaista satiiritikoista. Aamulehti se suitsuttaa lonkalta kiitosta.

Kun Tervo sanoi, että tämmöisessä maassa täytyy pöyhiä, niin eikö tosiaan olisi syytä pöyhiä oikeita asioita eikä näitä pintailmiöitä.

Kävin Ikaalisissa todistamassa Jylhästä, kansalaisopistojen luentosarja, videovälitys naapurikuntiin. Siellähän kohtasin asiantuntijoita. Jylhän pataljoonankomentaja Waldemar Kilpeläinen tunnettiin hyvin, vanha kauppalanjohtaja, joka tapasi istua kunnanlääkäri Aimosen kanssa Seurahuoneella. Jylhäkin kuuluu siellä vierailleen. Erkki Nurmi oli myös Taipaleen miehiä, hänen poikansa taas Olli Nurmi, joka piti aikanaan urheiluliikettä Kyröskoskella. Ihmeellisesti ihmiset linkittyvät Suomessa yhteen.

Francon aika jatkuu uusilla osilla. Sarjaa täydensi oivallisesti Teeman dokumentti Juan Carlosin valtaannoususta. Kesäinen päivä, vielä lähes täysikuu.