Lauantai 19.9.09

Elämä alkaa olla yhtä Marssilaulua.

Tänään oli ensin kirkkokonsertti Hämeenkyrössä tulevan kansanoopperan tukemiseksi, hyvä olikin. Hannu Lehtipuu piti jämerän puheen, ja monet solistit vetivät komeasti tuttuja viisuja. Tapaus liittyi Kauno Perkiömäen laajamittaisiin 70-vuotispäiviin.

Sina tuli konsertin jälkeen meille syömään ja saunomaan, ja saatiin kuulla oopperaharjoitusten nykyinen tilanne, jossa vielä suuria huolien aiheita. Mutta eiköhän se siitä taas rymistä voitolliseen tulokseen, Sinalla on hyvä ote kuorojen ja solistien draamalliseen ohjaukseen. Lippujen kysyntä vilkkaampaa kuin Kaunokaan osasi aavistaa. Ooppera kiertää maakuntaa alkaen ensi-illasta 24.10. täällä Kyröskoskella ja huipentaa kiertueen Tampere-taloon talvisodan alkamispäivän muistoissa 30.11. Lisää tietoa saa netistä klikkaamalla googlesta vaikka Kansanooppera Marssilaulu.