Tiistai 22.9.09

Heiteltävä yhtaikaa kolmea palloa. Esitelmä Espoon rotareissa Waltarista, samalla Jylhä on viimeistelty Otavalla painoon ja kirjoitan jo uutta, hankin aineistoa Meriluodon kirjaan. Tästä aiheesta neuvonpito eilen iltapäivällä Södikalla, sitten sinne Ukkohaukeen tapaamaan espoolaisia, Pertti Haaviston kutsumana, vaimoaan Kristiinaa vähän puhutin, hänhän on vahva ehdokas Hämeenkyrön uudeksi sivistysjohtajaksi. Lobbattiin häntä jo viikolla Häkämiehelle. Ja illalla piipahdin vielä tervehtimässä Ailaa Arkadiankadulla, palauttamassa kuumaa aineistoa ja saamassa lisää sama lajia.

Sitä sitten luinkin tänään aamupäivällä muistiinpanoja tehden koko aamupäivän Ailan valvovan silmän alaisena. Mieleen painuva istunto! Luin hänelle ääneen katkelmia kirjeistä ja häntäpä nauratti. Tästä alkaa tulla jotain.

Lounaan nautimme entisen oppilaani, tunnetun tuottajan ja tietokirjailijan Marko Kulmalan kanssa Rodolfossa. Hauska tavata pitkästä aikaa, ja syntyi siinä muuan ohjelmaideakin Teemalle, jonka kukaties vielä toteutamme.

Ajelin Kyröön, poimin Marjan Tampereen asemalta, hänpä tuli Turusta ja Tarvasjoelta, alkaa jo toipua kiusaavasta vaivastaan. Niinpä kellahdimme sateiseen maisemaan, lehtiä tutkimme, saimme uusimmat uutiset kauheista korruptioista ja vaalilahjonnoista ja nautimme illan himmeästä hämärästä teekuppien ja tv-tallenteiden äärellä. Taas yksi monikulmainen lenkki tehtynä.